σπουδες

ΠΜΣ Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής – Ανάπτυξης Λογιστμικού και Τεχνητής Νοημοσύνης

Τεχνητή Νοημοσύνη και Έξυπνες Εφαρμογές Λογισμικού

Οι σύγχρονες εξελίξεις στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο διαδίκτυο και στις υποδομές Πληροφορικής έχουν δημιουργήσει νέες επιστημονικές κατευθύνσεις στις υπηρεσίες που προσφέρουν οι τεχνολογίες μέσω διαδικτύου και κινητών συσκευών. Επιστημονικοί τομείς τέτοιων εφαρμογών περιλαμβάνουν το ηλεκτρονικό επιχειρείν, την ηλεκτρονική και κινητή μάθηση (e-learning και m-learning), τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών  (GIS) αλλά και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό πόρων μέσω ERP. Πολλές φορές οι υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό για τις ανάγκες των σύγχρονων σύνθετων εφαρμογών Πληροφορικής και των σύγχρονων εργασιακών περιβαλλόντων. Η ανάπτυξη ηλεκτρονικών και κινητών υπηρεσιών βασίζεται στις τρέχουσες εξελίξεις ως προς τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και εξετάζονται υπό το πρίσμα της εξειδίκευσης στα ιδιαίτερες πτυχές γνώσης που απαιτούν.

Μαθήματα κατεύθυνσης

1ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Προηγμένος Προγραμματισμός με PYTHON

Τεχνητή Νοημοσύνη

Παναγιωτόπουλος Θεμιστοκλής

604, Γ. Λαμπράκη 126
+302104142146

Ανάπτυξη Λογισμικού για τον Παγκόσμιο Ιστό

Αναγνώριση Προτύπων και Μηχανική Μάθηση

Τσιχριντζής Γεώργιος

302, κεντρικό κτίριο
+302104142322

543/ΚΕΚΤ
+30 210 4142314

Ειδικά Θέματα Τεχνολογίας Λογισμικού

Στο μάθημα Ειδικά Θέματα Τεχνολογίας Λογισμικού θα διδαχθούν μεθοδολογίες ανάπτυξης λογισμικού με έμφαση στην ανάλυση και το σχεδιασμό. Αρχικά θα γίνει η παρουσίαση των κυριότερων μοντέλων κύκλου ζωής λογισμικού συμπεριλαμβανομένου του Μοντέλου Καταρράκτη και της αντικειμενοστρεφούς διαδικασίας Rational Unified Process (RUP). Θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά ποιότητας λογισμικού και θα γίνει παρουσίαση αλγορίθμων προϋπολογισμού κόστους λογισμικού. Θα δοθεί έμφαση στη διδασκαλία της UML, η οποία είναι μια γλώσσα μοντελοποίησης που χρησιμοποιείται για αντικειμενοστρεφή ανάλυση και σχεδιασμό λογισμικού και ήδη έχει αποτελέσει ένα διεθνές πρότυπο ανάπτυξης λογισμικού που χρησιμοποιείται ευρύτατα από εταιρείες, οργανισμούς και από μηχανικούς λογισμικού για τους σκοπούς της ανάπτυξης λογισμικού. Θα γίνει αναφορά σε Εργαλεία Υποβοήθησης Ανάπτυξης Λογισμικού (CASE Tools). Επίσης θα παρουσιασθούν μεθοδολογίες λειτουργικής προσέγγισης. Το μάθημα περιλαμβάνει εργαστήρια για τη χρήση του εργαλείου Rational Rose.

Οι στόχοι του μαθήματος είναι να αποκτήσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές εποπτική γνώση, και κριτική ικανότητα επιλογής μεθοδολογιών που χρησιμοποιούνται για ανάλυση και σχεδιασμό καθώς και δυνατότητες εκπόνησης ανάλυσης και σχεδιασμού λογισμικού με χρήση των πλέον διαδεδομένων αντικειμενοστρεφών και λειτουργικών μεθοδολογιών σε πραγματικά προβλήματα, όπως είναι η UML.

Βίρβου Μαρία

Καθηγήτρια
507/ΚΕΚΤ
+30.210.4142269

2ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Προηγμένη Βαθιά Μάθηση με PYTHON

Τεχνολογίες Ασαφών Συστημάτων Λογισμικού

Βίρβου Μαρία

Καθηγήτρια
507/ΚΕΚΤ
+30.210.4142269

207, κεντρικό κτίριο
+302104142131

Τεχνολογίες Blockchain και Ανάπτυξη Έξυπνων Συμβολαίων

Τεχνητή Νοημοσύνη και Μικροϋπηρεσίες στον Παγκόσμιο Ιστό

Σχεδιασμός Εμπειρίας Χρηστών σε Έξυπνες εφαρμογές

Βίρβου Μαρία

Καθηγήτρια
507/ΚΕΚΤ
+30.210.4142269

207, κεντρικό κτίριο
+302104142131

3ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Μεταπτυχιακή Διατριβή